huishoudelijke
ketels

Condensatieketel: de nieuwe norm!

Verwarmingsketels zijn er in verschillende uitvoeringen, zoals vloer- en wandketels. Vloerketels zijn zwaarder en robuuster. De lichtere wandketels hebben het voordeel dat ze geen vloerruimte innemen.

De nieuwe norm is de HR TOP-verwarmingsketel, ook wel gekend als een condensatieketel.
Een HR TOP-ketel gebruikt bij het verwarmen van de woning de warmte uit de rookgassen. Tijdens dit recuperatieproces condenseert de hete waterdamp in de rookgassen en komt er condenswater vrij.

Zo’n hoogrendementsketel verbruikt dus aanzienlijk minder energie dan de conventionele verwarmingsketel. De warmte gaat niet verloren via de schoorsteen, maar wordt gebruikt om het CV-water en het sanitaire water te verwarmen. Bij het plaatsen zorgen wij voor een geschikte afvoer van de condens naar de riolering alsook een geschikte thermostaat voor uw ketel.

Tip:
Is de ketel in uw appartement geen condensatieketel, maar geniet dit toch uw voorkeur? Dan is een shuntschouwrenovatie volgens het CLV-principe een mogelijke oplossing.

Wij staan niet alleen in voor de vakkundige plaatsing, ook voor het verplichte onderhoud van uw gasketel kunt u bij ons terecht! Zo blijft uw ketel doorheen de jaren even performant én veilig.

contacteer ons

Waarom kiezen voor Miller?

 • Ervaring en expertise
  Onze jarenlange ervaring staat garant voor onze expertise.
 • Onderhoud en Service
  Bij problemen kunt u rekenen op onze snelle service.
 • Erkend Cerga-installateur
  In het bezit van de vereiste G-nummers.
 • Erkende merken
  Wij werken uitsluitend met erkende merken en materialen.