Shuntschouw
renovatie

Wat is shuntschouwrenovatie?

Een shuntschouwrenovatie kan nodig zijn wanneer u een condensatieketel wenst te plaatsen. Zo’n schoorsteenrenovatie is de perfecte oplossing voor oudere appartementsgebouwen die uitgerust zijn met een shuntsysteem voor de afvoer van rookgassen.

Dergelijke shuntschouwen zijn echter niet compatibel met condensatieketels, die ondertussen de nieuwe norm zijn.

Miller Heating verzorgt voor u de volledige schoorsteenrenovatie. De shuntschouw wordt hierbij aangepast volgens het CLV-principe. Op die manier kunnen condensatieketels toch worden aangesloten op de door ons aangepaste shuntschouw zonder een volledig nieuwe schouw te moeten installeren.

Onze werkwijze in 4 stappen:

 1. Schouwonderzoek: om een duidelijk beeld te krijgen op de huidige toestand, maken we de bestaande shuntschouw open waar nodig en mogelijk. We bekijken of de afvoerbuizen geschikt zijn voor de schouwrenovatie en wat er precies moet gebeuren.
 2. Offerte op maat: op basis van het schouwonderzoek bezorgen wij u een gedetailleerde prijsofferte. U heeft zo een overzicht over de totale kosten, zonder dat u nog een beroep hoeft te doen op een externe architect of een studiebureau.
 3. Uitvoering werken: wij werken uitsluitend met erkende merken en kwaliteitsmaterialen. De uitvoering gebeurt door onze eigen mensen met de nodige ervaring en met alle vereiste erkenningsnummers.
 4. Afwerking: wij werken met een aantal vaste partners samen voor de afwerking. Na de schouwrenovatie wordt alles netjes terug dichtgemaakt, zodat er alleen nog gepleisterd en geschilderd moet worden.

contacteer ons

Waarom kiezen voor Miller Heating?

 • 1 aanspreekpunt
  Analyse, openmaken, plaatsen, dichtdoen en opvolgen.
 • Onderhoud en service
  Bij problemen kunt u rekenen op onze snelle service.
 • Specialist in schouwrenovatie
  Onze ervaring laat toe om renovaties efficiënt uit te voeren.
 • Erkende merken
  Wij werken uitsluitend met erkende merken en materialen.